Рецепти

Тайландско с телешко и зеленчуци

Необходими продукти за 4-ри порции:

  • 500 грама телешко месо от бут
  • 200 грама гъби (напр. шийтаке, кладница), нарязани на филийки
  • 1 1/2 с. л. кетчуп
  • 150 мл бяло вино
  • 250 мл бистър грейви сос (телешки бульон)
  • 4 с. л. кокосов екстракт
  • 150 гр домат, нарязан на кубчета
  • 1 с. л.  7- тайландски подправки
  • 2 с. л. сусамово олио (или фъстъчено олио)
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 ч. л. царевично нишесте
  • 1 с. л. масло
  • 1 лук, нарязан на едро
  • 1 скилидка чесън – накълцана
  • 300 грама зелен боб
  • Лимонов сок за овкусяване.

Приготвяне:

• Нарежете месото на ленти с дебелината на пръст.·

• В  тиган или уок запържете лука, чесъна, боба и гъбите в масло и добавете кетчупа.

• Деглазирайте с бяло вино и грейви сос и оставете да къкри на тих огън за около 10 минути.

• Добавете кокосовия екстракт и накрая кубчетата домат.

• Загрейте тигана, запържете месото за кратко и подправете с лимонов сок и сол.

• Добавете месото към зеленчуците и разбъркайте добре, подправете отновo на вкус и сервирайте с паста или ориз.