Необходими продукти за 4-ри порции:
- 500 грама телешко месо от бут
- 200 грама гъби (напр. шийтаке, кладница), нарязани на филийки
- 1 1/2 с. л. кетчуп
- 150 мл бяло вино
- 250 мл бистър грейви сос (телешки бульон)
- 4 с. л. кокосов екстракт
- 150 гр домат, нарязан на кубчета
- 1 с. л. 7- тайландски подправки
- 2 с. л. сусамово олио (или фъстъчено олио)
- 1 с. л. соев сос
- 1 ч. л. царевично нишесте
- 1 с. л. масло
- 1 лук, нарязан на едро
- 1 скилидка чесън – накълцана
- 300 грама зелен боб
- Лимонов сок за овкусяване.
Приготвяне:
• Нарежете месото на ленти с дебелината на пръст.·
- Мариновайте с 7-тайландски подправки, соев сос, царевичното нишесте и сусамовото олио.
• В тиган или уок запържете лука, чесъна, боба и гъбите в масло и добавете кетчупа.
• Деглазирайте с бяло вино и грейви сос и оставете да къкри на тих огън за около 10 минути.
• Добавете кокосовия екстракт и накрая кубчетата домат.
• Загрейте тигана, запържете месото за кратко и подправете с лимонов сок и сол.
• Добавете месото към зеленчуците и разбъркайте добре, подправете отновo на вкус и сервирайте с паста или ориз.