Задължителна добавка към императорското ястие Патица по пекински, можете да използвате като добавка и към други ястия с месо, за глазиране на месо или като добавка към гриловани зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 с. л. соев сос
- 2 с. л. фъстъчено масло
- 2 с. л. бял винен оцет
- 2 с. л. сусамово олио
- 1 с. л. мед
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. 5-китайки подправки
Начин на приготвяне:
- Просто смесете и разбийте всички съставки заедно, за да получите гладък сос!
- Опитайте преди да сервирате – рецептата много лесно може да бъде пригодена спрямо вашите вкусови предпочитания.
- Поради съдържанието на киселинност, трябва да държите продукта в хладилник, издържа няколко месеца.