Продукти:
- 1 ч.ч. вода
- ½ ч.ч. оцет, бял, според вкуса
- ½ ч.ч. захар (фина кристална)
- 3 с.л. кетчуп
- 1 с.л. пилешки бульон (ако нямате готов, пригответе подобен с чаша вряла вода и 1.ч.л. универсален зеленчуков микс)
- 1 с.л. натурално царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква добре в касерола и се загрява. Готви се докато се сгъсти.
Сосът е подходящ за всякакви азиатски ястия, вкусен е дори само с ориз, спагети или макаронени изделия.
Съвет: Ако предпочитате по-екзотичен вкус, може да добавите 2 с.л. фино нарязан ананас и/или 2 с.л. фино нарязан корен джинджифил (1/2 ч.л. смлян изсушен джинджифил) .