Рецепти

Сладко-кисел сос

Продукти:

  • 1 ч.ч. вода
  • ½ ч.ч. оцет, бял, според вкуса
  • ½ ч.ч. захар (фина кристална)
  • 3 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. пилешки бульон (ако нямате готов, пригответе подобен с чаша вряла вода и 1.ч.л. универсален зеленчуков микс)
  • 1 с.л. натурално царевично нишесте

Начин на приготвяне:

Всичко се разбърква добре в касерола и се загрява. Готви се докато се сгъсти.

Сосът е подходящ за всякакви азиатски ястия, вкусен е дори само с ориз, спагети или макаронени изделия.

Съвет: Ако предпочитате по-екзотичен вкус, може да добавите 2 с.л. фино нарязан ананас и/или 2 с.л. фино нарязан корен джинджифил (1/2 ч.л. смлян изсушен джинджифил) .