Рецепти

Енчилада с пилешко месо

Съставки за 4 порции:

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се реже на кубчета с размер 1-2 см. Зеленият лук със светлозелената част се измива и се реже на кръгчета. Чушките се почистват от семките, измиват се и се нарязват на кубчета 1 см. Доматът се нарязва на дребно при необходимост и отново се връща в сока. Царевицата се оставя да се отцеди.

Олиото се загрява в голяма тенджера и месото се запържва силно, добавят се чушките и зеления лук,  запържват се за кратко. Прибавят се подправите без солта и черния пипер и се оставя за кратко да се запържи.  Добавят се доматите със сока, царевицата и боба, всичко се разбърква добре. Оставя се да заври и се готви около 15 мин на слаб огън.

Междувременно тортилите се намазват с 1 с.л. заквасена сметана. С останалата сметана, както и със солта и пипера се овкусява плънката.

Върху всяка тортила се слагат 3 – 4 с.л. от плънката, поръсва се с 1 с.л. кашкавал, навиват се и се нареждат в намаслена тава за печене. Ако е останало от плънката, разпределя се по 1 с.л. върху всяка тортила, поръсва се с кашкавал и тортилите се запичат за около 10 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се разтопи кашкавала.

Ястието се сервира топло.

Related Posts