Рецепти

Печена сьомга с коричка от майонеза

Съставки за 4 порции:

8 филета сьомга без кожа около 120 гр. – 125 гр. всяко

1 с.л. растителна мазнина

3-4 с.л. соев сос

¾ ч.ч. (около 200 гр) майонеза

50 – 60 гр. настърган пармезан и 1 – 2 с.л. за поръсване

черен пипер зърна

магданоз, може да заместите със сушен

кориандър

копър или естрагон (според вкуса)

чесън гранула

Начин на приготвяне:

Тавата се намазва с мазнина, може да се използва хартия за печене. Филетата се обтриват добре с 1 с.л. соев сос, добавя се прясно смлян черен пипер.

Филетата е нареждат в тавичката и отгоре се поръсва с останалия соев сос.

Овкусените филета сьомга, наредении в тавата, се запечатват със стреч-фолио и се оставят в хладилника за около 30 мин.

Фураната се загрява на 210°. Маринованата сьомга се вади от хладилника и се оставя да отпусне около 15 мин.

Майонезата се разбърква с пармезана , чесъна на гранули, магданоза, кориандъра и копъра ( или естрагона). Полученият майонезен сос се полага върху всяко парче сьомга като се слага и от страни, използвайте шпатула.

Приготвените за печене парчета сьомга се поръсват с остатъка от пармезана (1-2 с.л.)

Ястието се пече се за 20 – 25 мин. След като добие залтист цвят се вади от фурната и се оставя да почине за 5 мин.

Съвет: не се добавя сол, тъй като има достатъчно сол в соевия сос.

Related Posts