Блог

Каква подправка си според зодията

Овен – чубрица.

Овенът е свикнал да му се изпълняват всичките желания, наивно вярва в доброто у хората и повярва ли в дадена кауза, ще се бори докрай. Отстъпва, само за да се засили.  Такъв е и характерът на чубрицата. Широко използвана, силно ароматна, тя не отстъпва аромата на другите подправки. Използва се самостоятелно или в комбинация с други подправки, като условието е да се внимава с пропорциите, тъй като нейният аромат е много силен и превземащ.

 

Телец чили.

На вид кротък, телецът е способен да ви размаже на секундата. Изразява се кратко, точно и ясно. Здраво стъпил на земята и с двата си крака, той прави светкавично точен анализ и на най-сложната ситуация. Винаги има достатъчно пари и не се колебае да ги похарчи за скъпи вещи. Забележително е, че колкото повече се трупат проблемите, толкова по-силен и издръжлив става. Характерът много наподобява чилито – не можеш да разбереш неговата сила, докато не го вкусиш, трябва да го оставите продължително време в ястието за да разгърне силата си, събужда апетита и е препоръчително постепенно да го въвеждате в храненето си.

 

 

 

Близнаци – пушена паприка.

Близнаците не понасят тесногръдието и закостенялостта, както и хора без мнение. Известни са със своя работохолизъм и сразяват всеки на мига, дръзнал да ги предизвика на словесен дуел. Ненадминати в умението си да убеждават.  Ако си роден под този зодиакален знак, то ти си пушена паприка. Пушената паприка се използва много в Унгария и Испания, уж червен пипер, но с неустоим аромат, придобит посредством специфична технология на опушване, прави всяко ястие убедително, ароматно и те кара да искаш още и още.

 

 

Рак – канела.

Ароматът на канела много често ни отнася към коледните празници когато се събираме със семейството, печем коледни сладки, приготвяме си греяно вино или чай, а всичко това е с общ знаменател канела. Канелата е подходяща и за летните напитки като студен чай, лимонада или сангрия – всичко приготвено за семейството. Както ни е добре известно, раците са семеен тип хора, обичат да се грижат за близките си, обичат дома си и се обграждат с верни приятели.  Раци, вие сте канела!

 

 

Лъв черен пипер.

За лъва няма средно положение и никога  не се примирява с нищо по-малко от най-доброто, не допуска да засягат достойнството му и е изключително суетен! Обича да научава нови неща. Кралят на зодиака – кралят на подправките! Черен пипер!  Цял свят познава и ползва черен пипер! Никой не може без черен пипер, използва се в храненето, в козметиката, парфюмерията и има куп ползи за здравето!

 

 

Дева – червен пипер, но екстра!

Разсъдливи, разумни и лоялни, педантични по отношение на чистотата, точни, практични, винаги по план – също като червения пипер, има го във всеки български дом, трябва да е есктра качество и се слага на всяко българско ястие.

 

 

Везни – шарена сол

Винаги колебаещи се, премервайки всяка страна на нещата, със силно развито чувство за естетика, не понасят грубостта, пъстри и разнообразни в интересите си и същевременно носят в ядрото си традиционното,  везните са като шарената сол – щипка шарена сол и всичко става по-вкусно.

 

 

Скорпион – индийско орехче.

Мистичен, винаги запазва самообладание, усмихва се рядко, но искрено. Не е зъл, той просто не е мекушав и наивен и за това трябва да се внимава как се държите с него, също както индийското орехче не подхожда на всяко ястие и винаги трябва да се внимава с дозата. Индийското орехче расте на дърво и прилича на праскова, след отделянето на месестата част следва обвивка, която се нарича мейс, за да се стигне до същността, която познаваме като индийско орехче.

 

 

Стрелец – джинджифил.

Не понася лъжата и фалша, винаги ги забелязва. Борбен, той никога не се отказва от битка. Дете по душа, но винаги сериозен и отговорен към семейството и любовта. Пада си по екстремните спортове, приключенията и хазарта. Обича да експериментира. Такава подправка е джинджифилът – подхожда на сладки и солени ястия, напитки, леко налютява, но полезен и е съставна част на много екзотични смеси.

 

 

 

Козирог – кимион.               

Уважава авторитетите и традициите, винаги тежи на мястото си. Винаги намира работата, в която ще е най-добър и се развива там. Сериозен и дисциплиниран, както и кимиона – най-добър за меса и трудно се комбинира с други подправки, превзема аромата и трябва много да се внимава когато се съчетава с останалите подправки. Внимавайте да не объркате ким с кимион!

 

Водолей – кардамон.

Свободолюбив, винаги отнесен, загадъчен и недостъпен. Примамва с богатия си душевен свят и поглед, вперен в бъдещето. Често, обаче остава неразбран. Ако си водолей, то в света на подправките, ти си кардамон – екзотична подправка, интересна, с много ползи за здравето, приложима за ястия и напитки, със силен и разпознаваем аромат, който не на всеки допада и все пак примамва и буди любопитството.

 

 

 

Риби – куркума.

Лежерни, с благ характер и много събрана мъдрост, изключителни чаровници. Рибата винаги ще помогне на нуждаещите се, на болните и слабите. Куркумата е такава подправка – цъфти с красиви цветове, придава наситен жълт цвят на ястието, носи много ползи за здравето и е позната от древността.

Related Posts