Рецепти

Печен патладжан с доматен сос и пармезан

Съставки:

Начин на приготвяне:

Патладжанът се нарязва по дължина на парчета с дебелина 1 см. Пече се за 10 мин. в предварително загрята на 200 ° С фурна, върху хартия за печене.

От доматите (нарязани, не пасирани), лука и чесъна (без добавяне на брашно) и подправката за пица се приготвя доматен сос.

Леко запечените парчета патладжан се намазват от двете страни със зехтин, поставят се на дъното на тава, намазана със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер, нареждат се парчета моцарела и се поръсва с пармезан. Отгоре се намазва половината доматен сос. Поставя се втори слой в същия ред. Накрая се поръсва с пармезан, галета и зехтин.

Пече се в загрята фурна на 200 ° C за около 35-40 минути.

Ястието се консумира както топло, така и студено. Подходяща гарнитура за печен патладжан с доматен сос и пармезан е ориз.

Related Posts