Рецепти

Панирани пръчици моцарела със спанак

Необходими продукти:

220 гр крема сирене

½ ч.ч. бланширан спанак

2 ч.ч. моцарела

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бял пипер

1 ч.л. гранулиран чесън

Олио за пържене.

За панировката: ,

брашно

разбито яйце

галета

Начин на приготвяне:

Всичко се разбърка добре. Сместа се изсипва в правоъгълна тава покрита с хартия за печене, заглажда се, слага се във фризер за 30 мин. да стегне, след което се изважда, отстранява се хартията, образуваният правоъгълник се нарязва на равномерни пръчици по дължина и  после се разполовяват.

Получените пръчици се овалват първо в брашно, после в яйце, в галета, отново яйце и завършва с галета. Пържат се до златисто в нагорещено олио.

Поднесете със сос по избор.