Необходими продукти:
220 гр крема сирене
½ ч.ч. бланширан спанак
2 ч.ч. моцарела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
1 ч.л. гранулиран чесън
Олио за пържене.
За панировката: ,
брашно
разбито яйце
Начин на приготвяне:
Всичко се разбърка добре. Сместа се изсипва в правоъгълна тава покрита с хартия за печене, заглажда се, слага се във фризер за 30 мин. да стегне, след което се изважда, отстранява се хартията, образуваният правоъгълник се нарязва на равномерни пръчици по дължина и после се разполовяват.
Получените пръчици се овалват първо в брашно, после в яйце, в галета, отново яйце и завършва с галета. Пържат се до златисто в нагорещено олио.
Поднесете със сос по избор.