Необходими продукти за 4 порции:
- пилешко филе 400гр
- тиквички 1 бр
- зеленa чушкa 1 бр
- червена чушка 1 бр
- пресен лук – 2 стръка
- чесън – 2 скилидки
- соев сос – 2 с.л.
- олио за запържване
- чили – ½ ч.л.
- микс подправка за китайско 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на едри кубчета, овкусява се с Микс Подправка за китайско, овалва се в брашно.
Тиквичката и чушките се нарязват на лентички. Чесънът се накълцва.
Месото се запържва до златисто в предварително загретия с малко мазнина уок тиган. Изважда се.
Леко се запържва скълцания чесън, добавят се чушките и тиквичките. Запържват се, но трябва да останат хрупкави, връща се пилето в тигана, добавя се соевия сос и чилито (по желание).
Всичко се запържва заедно колкото да се смесят вкусовете.
Гарнирайте със ситно нарязания пресен лук.
По желание, сервирайте със сварен бял ориз.