Рецепти

Бързо пиле по китайски със зеленчуци

Необходими продукти за 4 порции:

  • пилешко филе 400гр
  • тиквички 1 бр
  • зеленa чушкa 1 бр
  • червена чушка 1 бр
  • пресен лук – 2 стръка
  • чесън – 2 скилидки
  • соев сос – 2 с.л.
  • олио за запържване
  • чили – ½ ч.л.
  • микс подправка за китайско  1 с.л.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на едри кубчета, овкусява се с Микс Подправка за китайско, овалва се в брашно.

Тиквичката и чушките се нарязват на лентички. Чесънът се накълцва.

Месото се запържва до златисто в предварително загретия с малко мазнина уок тиган. Изважда се.

Леко се запържва скълцания чесън,  добавят се чушките и тиквичките. Запържват се, но трябва да останат хрупкави, връща се пилето в тигана, добавя се соевия сос и чилито (по желание).

Всичко се запържва заедно колкото да се смесят вкусовете.

Гарнирайте със ситно нарязания пресен лук.

По желание, сервирайте със сварен бял ориз.