Рецепти

Свински кебап по австрийски

Кебапът е любимо ястие на Балканите, което чрез Унгария се намества и в австрийските готварски книги като при това е съвсем лесно за приготвяне.

Съставки за 4 порции:

 

Начин на приготвяне:

Морковите се измиват, белят се и се нарязват на тънки кръгчета.

Лукът се обелва и се накълцва, чесънът се пресова и заедно се сотират в  2 с.л. олио.

Добавя се месото, подправя се със сол и черен пипер и се запържва до златисто.

Добавя се с 200 мл вода, всичко се разбърква с червения пипер и доматеното пюре.

Добавят се моркова и граха, готви се под похлупак на тих огън около 20 мин.

През това време, оризът се сварява в 500 мл подсолена вода, прецежда се при нужда и се съхранява топъл.

Чушката се мие, почиства се от семките и се реже на малки парчета, добавя се към съда с месото за останалите 5-10 мин от готвенето.

Босилекът се измива, подсушава се и се реже на дребно.

В чиния се прави канапе от ориз, сипва се от месото и се гарнира с босилек.