Рецепти

Горнооряховски суджук

Необходими продукти:

Телешко месо – 10 кг

Микс подправка за суджук – 1 бр

Естествени обвивки за пълнене

Месото, добре охладено, се нарязва на парчета 100 – 150гр. Осолява се със сол и нитрит – това е съдържанието на плика с бялата смес от нашата подправка. След това се смила с месомелачка с диаметър 3 – 4 мм.

Към получената кайма се добавя сместа от подправки, захари, цветостабилизатори, и овкусители – това е съдържанието на плика с подправки. Размесва се добре до получаването на еднородна маса.

Готовата за пълнене маса престоява в хладилник от 12 до 24 часа. Пълни се в подходящи обвивки – тънки говежди или свински черва.

 

 

 

Related Posts