Продукти за 4 порции:
- 400 гр, нахут от консерва (количеството от 2 отцедени консерви)
- 80 гр лук, нарязан (1 голяма глава лук)
- 200 гр сушени домати, нарязани на дребно (предварително накиснати в зехтин поне 24 ч)
- 150 гр сирене фета на кубчета
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 2 с.л чили сос
- Сол, пипер за по-добър аромат използвайте пипер меланж
- 8 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън (може да заместите с 1/2 ч.л. сушен чесън на гранули)
- Сокът и кората на половин лимон ( може да заместите с 2 с.л. сумак)
Начин на приготвяне:
В купа смесете нахута, лука, сушените домати, сиренето фета и магданоза.
За дресинга смесете зехтина, чесъна, лимоновия сок, и настърганата кора лимон, подправете с чили сос, сол и пипер.
Разбъркайте салатата с дресинга и оставете да престои минимум 30 мин. Преди сервиране добавете още сол и черен пипер при необходимост.
Салатата си подхожда с хляб, месо на скара или с риба.