Рецепти

Крем супа с манатарки

Манатарката се счита за кралицата на ядливите гъби. Тази слава тя печели и защитава благодарение на плътната си месеста част на и интензивният аромат на ядка. Блестят с високото си съдържание на белтъчини, желязо и витамин D.

Съставки за 4 порции:

Начин на приготвяне:

Лукът и картофите се белят и се нарязват на кубчета.

Гъбите се почистват, опичат се с масло на фурна, от тях се отделят една – две, останалите се режат на кубчета.

В тенджера съд се загрява маслото и се запържват лука, картофите и манатарките за около 5 мин.

Подправят се със солта и черния/белия пипер, гаси се с бульона и се оставя да ври около 10 мин.

Супата се пасира с пасатор като се добавя сметаната на тънка струя.

Отделените за сервиране гъби се режат на ивички, поръсва се супата с тях и с пресен магданоз.

 

 

Related Posts